20.06.2015

Anielski puch - ciasto

Najpierw należy upiec 3 cienkie biszkopty. Ja robię jeden z 6 jajek i przekrawam go na dwa placki a trzeci robię osobno z 3 jajek. Przepis już wedle uznania :)

Masa:

  • 2 czerstwe kajzerki
  • 3 szklanki mleka
  • cukier wanilinowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 10 dag kokosu
  • 1 i 1/2 margaryny
  • dżem z czarnej porzeczki ( do posmarowania dwóch biszkoptów)
2 kajzerki namoczyć w 2 szklankach zimnego mleka, rozdrobnić, nie odciskać. Resztę mleka, cukier i cukier wanilinowy zagotować, dodać rozmoknięte bułki i kokos i gotować ok. 5 minut.

Posypka:
  • 10 dag kokosu
  • 2 łyżki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
Margarynę i cukier rozpuścić na patelni, dodać kokos.Uprażyć na złoty kolor. Wystudzić.

Przekładanie ciasta:

1 biszkopt
dżem
1/2 masy
2 biszkopt
dżem
1/2 masy
3 biszkopt
trochę masy
posypka z kokosu

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie :]

    Zapraszam: http://wikis-life.blogspot.com/2015/06/dresslinkcom.html
    Poklikasz w linki w tym poście? To dla mnie bardzo ważne :]

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza, każdy sprawia mi dużo radości i motywuje do dalszej pracy nad blogiem :))