slowo slowoslowsoo

12.08.2012

Olej kokosowy z Archipelagu Piękna

KILKA SŁÓW OD PRODUCENTA:
100 % naturalny. Cudowny zapach prawdziwych kokosów!
Olej otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno świeżej kopry z orzechów palmy kokosowej. Kopra jest jądrem nasienia Cocos Nucifera. Palma kokosowa pochodzi z południowo-wschodniej Azji lub z północno-zachodniej Ameryki Południowej.
Olej kokosowy 100% naturalny jest prawdziwym skarbem i cudem kosmetycznym.
Właściwości i zastosowanie:
  • najlepsza pielęgnacja bardzo suchej i pękającej skóry
  • w ciągu zaledwie kilku dni stosowania skóra staje się miękka i gładka
  • może być stosowany bezposrednio na twarz, utrzymuje skórę nawilżoną nie sprawiając, że jest tłusta
  • doskonały dla dojrzałej, uszkodzonej przez słońce skóry
  • pomaga zlikwdować przedwczesne zmarszczki
  • pomoc w leczeniu atopowego zapalenia skóry
  • pielęgnacja włosów suchych i łamliwych
  • olej kokosowy daje uczucie chłodu, uspokaja skórę nadmiernie podrażnioną i swędzącą
  • prawdziwa ulga i pomoc w leczeniu łuszczycy, egzemy, uszkodzeń skóry oraz grzybicy stóp
  • może być stosowany u małych dzieci, zwalcza pleśniawkę, wysypkę pieluszkową i inne infekcje
  • kobietom w ciąży polecane jest stosowanie oleju kokosowego na miejsca zagrożone rozstępami, olej zmniejsza ich powstawanie oraz po ciąży pomaga pozbyć się już powstałych rozstępów
  • pomaga również zwalczać łupież i świąd skóry głowy
  • polecany do codziennego stosowania na całe ciało, również twarz oraz włosy
  • używany jako czysty olej do ciała lub do masażu

Zawiera:
  • nasycone kwasy tłuszczowe
  • kwas laurynowy
  • kwas mirystynowy
  • kwasu palmitynowy
  • kwas stearynowy
  • kwas oleinowy
  • kwas linolowy
  • kwas linolenowy.
Postać:
Olej kokosowy tężeje w temperaturze poniżej 25°C stąd nazwa "tłuszcz kokosowy" i ma wtedy kolor biały. W postaci płynnej jest żółtawy. Olej posiada piękny kokosowy zapach . Jest odporny na ogrzewanie.
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od słońca i wilgoci. Po otwarciu zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

MOJA OPINIA:

Olej kokosowy jest bardzo ciekawym produktem..:) Przy mniejszych temperaturach ma stałą konsystencje  niczym masło, natomiast w upalne dni  przechodzi w stan ciekły tj. olej..:) Do ciała wolę go w stałej postaci, na włosy w płynnej. Olej kokosowy jest bardzo przydatnym kosmetykiem podczas gdy nasza skóra jest sucha i potrzebuje nawilżenia. Stosowałam go po opalaniu. Fajnie natłuszcza i nawilża naskórek. Mojego P. też z kilka razy macnęłam po rękach, bo spalił się na raka a mówiłam : Dam Ci jakiś filtr! - to nie i cierpiał. Olej uśmierzył ból i zaczerwienienie. Spodobał się nam jego piękny zapach niczym z wysp Pacyfiku. Zapach ma obłędny. Muszę przyznać, że chciałam skosztować i spróbowałam, ale smaku nie ma..:) Skóra po uzyciu jest aksamitna w dotyku, miękka. Stosowałam go i na twarz i na włosy, na stopy, na dłonie. Włosy po użyciu są gładkie lśniące i odżywione. Stosowałam go w okolicach twarzy i na uszy przed farbowaniem włosów.. Też sie super sprawdza. Ogólnie zastosowań ma miliony. Nakładałam na stopy , wkładałam skarpety i spałam w nocy a rano były tak mięciutkie i gładkie jak pupcia niemowlęcia. Jestem bardzo zadowolona z tego kosmetyku. W dodatku jest bardzo wydajny . Szczerze polecam i zachęcam do zakupu.

Zapraszam do obejrzenia strony producenta i zapoznania sie z ofertą:

7 komentarzy:

  1. ja mam azs , także myślę , ze
    go kupie ;)

    W wolnej chwili zapraszam do siebie .;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mhhmm.. uwielbiam takie pachnidła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. niczym kosmetyk idealny :D

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam zapach kokosu :) i wszystko co z nim związane ;D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za pozostawienie komentarza, każdy sprawia mi dużo radości i motywuje do dalszej pracy nad blogiem :))