Masa:
- 2 czerstwe kajzerki
- 3 szklanki mleka
- cukier wanilinowy
- 1/2 szklanki cukru
- 10 dag kokosu
- 1 i 1/2 margaryny
- dżem z czarnej porzeczki ( do posmarowania dwóch biszkoptów)
2 kajzerki namoczyć w 2 szklankach zimnego mleka, rozdrobnić, nie odciskać. Resztę mleka, cukier i cukier wanilinowy zagotować, dodać rozmoknięte bułki i kokos i gotować ok. 5 minut.
Posypka:
- 10 dag kokosu
- 2 łyżki margaryny
- 1/2 szklanki cukru
Margarynę i cukier rozpuścić na patelni, dodać kokos.Uprażyć na złoty kolor. Wystudzić.
Przekładanie ciasta:
1 biszkopt
dżem
1/2 masy
2 biszkopt
dżem
1/2 masy
3 biszkopt
trochę masy
posypka z kokosu
ale robisz smaka :)
OdpowiedzUsuńwygląda cudownie
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :]
OdpowiedzUsuńZapraszam: http://wikis-life.blogspot.com/2015/06/dresslinkcom.html
Poklikasz w linki w tym poście? To dla mnie bardzo ważne :]
Smacznie wygląda.
OdpowiedzUsuń